בלועזית :Sushi Rice
מידע נוסף :
אורז לסושי הוא אורז יפני מזן מיוחד, והוא המרכיב המרכזי בכל מנות הסושי שאנו מכירים. הביטוי "סושי", פירושו "טעם חמוץ" והוא מתייחס להכנת האורז, אותו מתבלים בחומץ מיוחד שמופק גם הוא מאורז. יש מספר סוגים של אורז לסושי שניתן למצוא בכל המעדניות המתמחות בבישול אסיאתי, אך התכונות שלהם דומות. גרגירי אורז לסושי הם עגולים יותר מהאורז המוארך המוכר לנו, והם מלאים בעמילן מה שיוצר את ההדבקה של גרגר לגרגר. שפים יפנים המתמחים בהכנת סושי, יעברו לרוב כמה שנים בהתמחות בהכנת אורז סושי בטרם יעברו לשלב של חיתוך הדגים... אך אתכם זה לא צריך להטריד. בישול של אורז סושי דומה לבישול אורז רגיל, אך יש מספר כללים ברורים שצריך לזכור לפני שניגשים להכנה; שטיפה טובה תחת מים זורמים שתוציא את שאריות העמילן, כשלאחר השטיפה, יש להניח לאורז להתיבש בעצמו - משך כשעה לפחות; לאחר הבישול יש לצנן את האורז בעזרת פריסה שלו על מגש (רצוי מגש עץ שיספוג שאריות לחות) והקפצה תוך "פתיחה" של גרגירי האורז כך שישארו "אחד אחד" לפני שמדביקים אותם בחזרה יחד. את הפריסה וההקפצה, עושים תוך שמפזרים על האורז את התיבול המיוחד שבבסיסו חומץ אורז, מלח וסוכר. יש עוד תוספות מקובלות לתיבול אורז סושי כמו יין סאקה או סאקי (יין יפני המופק גם הוא מאורז), אצות חומות או מירין. אם אתם קונים אורז סושי במעדניה, פעמים רבות הוא יגיע עם שקית תבלינים נלוית שמורכבת מ-7 תבלינים ונקראית טוגראשי.
מונחים נוספים
במילון אוכל
|