בלועזית :Entrecôte - Rib eye steak
מידע נוסף :
האנטריקוט, הוא נתח בשר משובח מאזור הצלעות האחורי של הפרה (Rib), המתאים במיוחד לסטייקים, גריל או רוסטביף וקרוי בעברית ורד הצלע. השם אנטריקוט מקורו בצרפתית, ובאוסטרליה וניו-זילנד קוראים לו גם פילה סקוטי Scotch fillet. שמות נוספים בעולם לאנטריקוט - Delmonico Steak או New York strip steak. בארצות הברית, מחלקים את האנטריקוט לחלק הקדמי המשובח באזור הצלעות הנקרא Rib eye, ולחלק האחורי הקרוי Prime Rib. האנטריקוט הוא אחד מנתחי הבשר המשובחים והיקרים בשוק, וחובבי בשר רבים, טוענים כי הוא עולה על סטייק הפילה שכן הוא משובץ בשומן (משויש) ששומר על פריכותו. טעמו בשרי יותר והמרקם הסיבי שלו מאפשר ליותר טעמים להשתחרר עם כל לעיסה. ניתן לקנות את האנטריקוט גם עם עצם (צלע), ובצורה זו הוא יקרא ריברוסט Rib roast. השארת העצם בבשר בזמן הצלייה, תעניק לבשר תוספת של שומן, לחות וטעם. גם סטייק עין - אותו עיגול קפוא שאנו מכירים בארץ, עשוי מאותו נתח Rib או אנטריקוט, אך תהליך העיבוד וההכשרה, שהוא עובר משאירים אותו הרחק אי שם מאחורי הדבר האמיתי שתוכלו למצוא אצל הקצב. האנטריקוט נקרא במעדניות נתח מספר 1 מחלקי הפרה.
מונחים נוספים
במילון אוכל
|