בלועזית :Feta Cheese
מידע נוסף :
גבינת פטה היא גבינה שמקורה ביוון, ונחשבת לאחד ממוצרי היסוד של הבישול הים-תיכוני. פירוש השם פטה הוא פרוסה, ונוהגים להכינה מגבינת עיזים, כבשים או משילוב של שתיהן.הפטה היא גבינה לבנה, חצי רכה בעלת מרקם גבישי מתפורר, ומליחות גבוהה (כ-10 עד 12 אחוז מלח). היא מיוצרת מחלב כבשים או עיזים שהתגבן משך תקופה מסויימת והושרה בתמיסת מי מלח משך חודש עד מספר חודשים. גבינת הפטה נחשבת מעולה במאפים ופשטידות, כגבינת אירוח חתוכה לקוביות, וכמובן כמרכיב מרכזי בסלט היווני. הפטה אהובה מאוד באגן הים התיכון, בטורקיה ובבולגריה, ויש לה תחליפים וחיקויים רבים כגון הגבינה הבולגרית.
מונחים נוספים
במילון אוכל
|