בלועזית :Marsala Wine
מידע נוסף :
מרסלה הוא יין מחוזק שמקורו בעיר העתיקה מרסלה שבאזור סיציליה באיטליה. יינות מחוזקים, הם יינות שעורבבו עם אלכוהול על מנת לעצור את תסיסת השמרים. הם לרוב מתוקים יותר, מכילים אחוז גבוה יותר של אלכוהול, ומשמשים כיינות קינוח. המרסלה נחשב יין קינוח מתוק בסגנון פורט, ונפוץ מאוד בשימוש במטבח האיטלקי, בעיקר במנת העוף מרסלה הידועה Chicken Marsala שמכילה עוף מקומח, מבושל ברוטב יין מרסלה, מצומצם עם חמאה פטריות ובצלי שלוט. כיום ניתן השיג יין מרסלה, ברוב חנויות המשקאות בארץ.
מונחים נוספים
במילון אוכל
|