בלועזית :Shitake Mushroom
מידע נוסף :
פטריות השיטאקי או השיטאקה, הן פטריות מאכל שמקורן פרהיסטורי במזרח אסיה (בעיקר בסין וביפן), שם בוייתו כבר לפני כאלף שנה. צורת הגידול שלהן בטבע, על גבי גזע עץ האלון הקנתה להן את שמן: שי=אלון, טאקה=פטריה; (ביפנית). פטריית השיטאקי נחשבת למעדן בעולם ופופולרית מאוד במטבחים אסיאתים כמו כמו המטבח היפני, הסיני, התאילנדי והקוראני. היא נמכרת טרייה או מיובשת, כשאת האחרונה, משרים במים על מנת שתקבל נפח. כיום מגדלים את השיטאקי בארצות רבות על מצע נסורת, והן צוברות פופולריות הולכת וגדלה גם במטבחים מערביים כמו ברוסיה ואה"ב. הן מוסיפות טעם עשיר למנות מוקפצות, סלטים ותבשילים וטובות לצלייה, הקפצה, טיגון ובישול במים. בניגוד לפטריות שאנו מכירים, החלק האכיל בשיטאקי הוא רק הכיפה; הרגל של הפטריה קשיחה ודרוש זמן בישול ממושך כדי לרככה. השיטאקי נחשבת פטריה בעלת סגולות מרפא, ומשתמשים בה לחיזוק מערכת החיסון, לטיפול בשפעת, בבעיות כיבה, בעיות לב, סרטן ואפילו כנוגד דיכאון. היא טובה לטבעוניים משום שיש בה חלבון בריא, היא עשירה בויטמין B, ויטמין D, ברזל, סידן, זרחן ואשלגן, מכילה סיבים תזונתיים וחומצות אמיניות.
מונחים נוספים
במילון אוכל
|