חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

7

מתכונים עם פטריות שיטאקי

חפש מתכון לפי מרכיב
 רשימת מתכוניםקטגוריהמנהכשר
דמפלינג (כופתאות סיניות)שונותראשונותלא
מרק וון-טוןמרקיםראשונותלא
מרק עוף מיוחד לשפעתמרקיםראשונותכן
עוף מוקפץ בטעם חמוץ מתוקעוףעיקריותכן
פיטריות יער מוקפצותירקותתוספותכן
שרימפס מוקפץ ברוטב פלפל שחורפירות יםעיקריותלא
תירס מוקפץ עם פטריות וארוגולהירקותתוספותכן

מידע על

פטריות שיטאקי

בלועזית :Shitake Mushroom


מידע נוסף : פטריות השיטאקי או השיטאקה, הן פטריות מאכל שמקורן פרהיסטורי במזרח אסיה (בעיקר בסין וביפן), שם בוייתו כבר לפני כאלף שנה. צורת הגידול שלהן בטבע, על גבי גזע עץ האלון הקנתה להן את שמן: שי=אלון, טאקה=פטריה; (ביפנית). פטריית השיטאקי נחשבת למעדן בעולם ופופולרית מאוד במטבחים אסיאתים כמו כמו המטבח היפני, הסיני, התאילנדי והקוראני. היא נמכרת טרייה או מיובשת, כשאת האחרונה, משרים במים על מנת שתקבל נפח. כיום מגדלים את השיטאקי בארצות רבות על מצע נסורת, והן צוברות פופולריות הולכת וגדלה גם במטבחים מערביים כמו ברוסיה ואה"ב. הן מוסיפות טעם עשיר למנות מוקפצות, סלטים ותבשילים וטובות לצלייה, הקפצה, טיגון ובישול במים. בניגוד לפטריות שאנו מכירים, החלק האכיל בשיטאקי הוא רק הכיפה; הרגל של הפטריה קשיחה ודרוש זמן בישול ממושך כדי לרככה. השיטאקי נחשבת פטריה בעלת סגולות מרפא, ומשתמשים בה לחיזוק מערכת החיסון, לטיפול בשפעת, בבעיות כיבה, בעיות לב, סרטן ואפילו כנוגד דיכאון. היא טובה לטבעוניים משום שיש בה חלבון בריא, היא עשירה בויטמין B, ויטמין D, ברזל, סידן, זרחן ואשלגן, מכילה סיבים תזונתיים וחומצות אמיניות.

מונחים נוספים במילון אוכל
תמונה של פטריות שיטאקי
מרכיבים ומצרכים

חפש מתכון לפי מרכיב


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים