חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

מתכונים לסופגניות לחג החנוכה

סופגניות לחג החנוכה אין מאכל שמזוהה אצלינו עם חג החנוכה, יותר מאשר הסופגניות. אנחנו אוהבים אותן עם ריבה או בלעדיה, עם חור באמצע או עגלגלות ופריכות, מצופות בשוקולד, מטוגנות בשמן עמוק או או אפויות בתנור- אין סוף לאפשרויות. למרבה המזל, בארץ, המנהג הוא אכן להשאיר את המאפה המטוגן והמוזהב כבונוס טעים במיוחד לימי החנוכה ולא להתפרע עליו משך כול השנה כפי שעושים בארצות רבות. בלי ספק אחת הסיבות שהישראלים מצליחים לשמור על משקל ממוצע סביר... סופגניה אמיתי עגולה עם מילוי, מכילה כ- 500 קלוריות!. יש כמובן דרכים רבות להוריד את כמות הקלוריות, למשל לטגן את הסופגניות בשמן עמוק ונקי, כך הן סופחות פחות שמן מאשר בטיגון במחבת. כאשר הסופגנייה נכנסת לשמן העמוק והרותח, היא מקבלת מכת חום שסוגרת אותה מבחוץ ומונעת מהשמן להיספג בה. אם אתם רוצים לוותר על הטיגון, יש מתכונים לא רעים לסופגניות בתנור - לרוב על בסיס יוגורט או גבינה. בנוסף, לא חייבים להשתמש במילוי לסופגניה, אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר או סירופ מתוק. אם בכל זאת אתם חייבים מילוי, יש ריבות טובות על בסיס גלוקוז ענבים וללא סוכר, ממרח פירות יבשים או גבינה מתוקה.

סופגניות
איך מכינים סופגניות - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

2 כפות שמרים יבשים
1 כוס קמח
1 ו- 1/4 כוסות חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 ו-1/2 כוסות קמח לחם*
1 כפית מלח
שמן לטיגון


אופן ההכנה:

• ממיסים את השמרים בקערה עם כוס מים חמימים ומניחים בצד ל- 10 דקות.
• מוסיפים לקערה כוס קמח רגיל ומערבבים.
• מעררבים בקערת המיקסר (עם וו בצק) את החמאה עם 2/3 כוס סוכר.
• מוסיפים למיקסר ביצה אחר ביצה -3 ביצים ומעבדים.
• מערבבים בקערה את קמח הלחם עם מלח ועם כפית וניל ומוסיפים את הקמח בהדרגה למיקסר.
• מעבדים עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים והקמח ומעבדים לבצק חלק.
• מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד.
• משאירים את הבצק לתפוח במקום חמים משך שעה וחצי עד שעתים.
• לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי סנטימטר וחצי.
• יוצרים עיגולים עם כוס או עם חותך סופגניות מיוחד עם חור.
• מחממים סיר גדול עם שמן עמוק, וכאשר השמן רותח, מכניסים פנימה את הסופגניות - 3-4 כל פעם בהתאם לגודל הסיר.
• מטגנים כל סופגניה בין 3-4 דקות כל צד והופכים לצד השני, עד שהסופגניות שחומות.
• מוציאים את הסופגניות לרשת או לנייר סופג כדי להפטר משאריות השמן.

קמח לחם הוא קמח עשיר בגלוטן, אפשר למצוא במרבית הסופרים לדוגמא קמח לחם שטייבל או שימרית.


סופגניות בתנור
איך מכינים סופגניות בתנור - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס חלב
50 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 ביצה
לציפוי
כוס ו-1/2 אבקת סוכר
1 כפית וניל
סוכריות צבעוניות (לא חובה)
• 1/2 כוס סוכר
• 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

• פותחים את הביצה לתוך קערה ומוסיפים 1/2 כוס סוכר, כף תמצית וניל, וחמאה מומסת.
• טורפים היטב ליצירת בלילה חלקה ונוזלית.
• מוסיפים 1/2 כוס חלב ומערבבים.
• מוסיפים את אבקת האפייה, ומערבבים.
• מנפים פנימה את הקמח בצורה מדורגת.
• מעבדים עד קבלת בצק דביק.
• מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר ל- 30 דקות.
• על משטח מקומח מעבדים את הבצק עם מארוך לעובי של סנטימטר וחצי. אם הבצק דביק מידי, מצפים בעוד קמח.
• צרים מהבצק עיגולים עם שבלונה מיוחדת. ניתן להשאיר סופגניה שלמה או ליצור סופגניה עם חור במרכז.
• מניחים את כל הסופגניות על תבנית מצופה בנייר אפייה, ואופים כ- 15 עד 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
• ניתן גם לטגן בשמן עמוק, ולהספיג את שאריות השמן עם נייר סופג.
• מכינים את הציפוי לסופגניות:
• מערבבים כוס וחצי אבקת סוכר עם כפית תמצית וניל ו- 3/4 כוס מים רותחים (פחות או יותר) ומערבבים עד קבלת המרקם הנוזלי הרצוי.
• מוציאים את הסופגניות מהתנור ומצננים מעט.
• טובלים צד אחד של כל סופגניה בציפוי הסוכר המומס ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון או בסוכריות קטנות.
• מגישים חם.
• בתאבון.




סופגניות ללא ביצים
איך מכינים סופגניות ללא ביצים - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

500 גר' קמח (3 כוסות)
1 שקית סוכר וניל
100 מ"ל מיץ תפוזים טרי
1/3 כוס סוכר חום
100 מ"ל חלב
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח שטוחה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
30 גר' חמאה רכה
ריבת תותים או קונפיטורה
אבקת סוכר לקישוט
• שמן חמניות לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

• שמים בקערה גדולה את הקמח, סוכר וניל, סוכר חום, 1/2 גביע שמנת חמוצה, מלח, חמאה, חלב, מיץ תפוזים ושמרים.
• אפשר לחמם מראש כמה כפות מהחלב ולהמיס את השמרים בחלב לפני שמכניסים לבלילה, אך זה לא חובה.
• מערבבים את כול החומרים היטב, ולשים משך כ- 10 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. (אם יש צורך מוסיפים מעט מים או לחילופין מעט קמח).
• כשהבצק מוכן, מניחים אותו בקערה, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה משך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• ניתן להתפיח את הבצק בתנור חם (כ- 50 מעלות) או בחלון מול השמש.
• כשהבצק מוכן, מוציאים אותו ולשים על משטח מקומח משך כ-5 דקות כדי להוציא את שאריות האוויר.
• מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל כדור גולף, יוצרים כדורים ומסדרים על תבנית משומנת.
• יש להניח את הסופגניות במרווחים בינהן כי הן ממשיכות לתפוח.
• מכסים את התבנית בניילון נצמד או במגבת, ומחזירים לתנור או לשמש להתפחה נוספת, כ- 30 דקות עד שיכפילו את נפחן.
• כשהסופגניות תפחו, מחממים בסיר שמן בגובה 5 סמטימטר, על אש בינונית נמוכה.
• כשהשמן רותח, מכניסים את הסופגניות בעזרת מרית לשמן (כדי שלא תאבדנה את הצורה).
• מניחים את הסופגניות בשמן כאשר צדן התחתון – הצד שהיה מונח בתבנית – מופנה כלפי מעלה.
• מטגנים את הסופגניות על להבה נמוכה כ-2-4 דקות מכול צד עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
• כשהסופגניות מצטננות מעט, מחדירים להן ריבה בעזרת מזרק ומצפים באבקת סוכר.
• מגישים חם.

מתכון להכנת 15-20 סופגניות. מתכון מאת יוגה של אהבה.


סופגניות ללא ביצים וחלב
איך מכינים סופגניות ללא ביצים וחלב - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

40 גר' שמרים מומסים ב- 240 מ"ל מים
100 גר' סוכר וניל
800 גר' קמח
50 מ"ל שמן זית
כוס סוכר עם כפית קינמון
שמן לטיגון
קצפת צמחית למילוי
גנאש שוקולד או סירופ שוקולד מוכן
ריבת תות למילוי


אופן ההכנה:

• ממיסים את השמרים במים ומוסיפים 100 גר' סוכר וניל.
• מוסיפים לקמח את שמן הזית ואת השמרים המומסים ומעבדים היטב עד יצירת בצק חלק.
• מניחים את הבצק בקערה מכוסה עם ניילון נצמד, ומתפיחים במקום חמים משך שעה וחצי.
• מעבדים את הבצק שוב ומניחים על משטח מקומח.
• חותכים את הבצק לשניים וחותכים כל חצי ל- 4 כדורים.
• מחצי אחד יוצרים עיגולים שטוחים, לסופגניות עגולות, ומהחצי השני יוצרים מאין נקניק, לסופגניות ארוכות.
• מטגנים את כל הסופגניות בשמן עמוק עד הזהבה, מוציאים מהשמן ומספיגים את שארית השמן עם נייר סופג.
• מצננים את הסופגניות העגולות ומגלגלים אותן בסוכר עם הקינמון.
• ממלאים את הסופגניות בריבת תות בעזרת שקית זילוף.
• את הסופגניות הארוכות מצפים מלמעלה בגנאש שוקולד מומס ומשאירים בצד להצטנן.
• כשהסופגניות קרות, חותכים אותן במרכז וממלאים בקרם קצפת כרצונכם.
• בתאבון.

שני מתכוני סופגניות טבעוניים (ללא חלב וביצים).


סופגניות עם חור בציפוי שוקולד
איך מכינים סופגניות עם חור בציפוי שוקולד - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

3 עד 3 ו- 1/2 כוסות קמח
2 ו- 1/4 כפות שמרים אינסטנט
6 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב מלא בטמפרטורת החדר
2 ביצים טרופות קלות
6 כפות חמאה רכה אך קרה
לציפוי שוקולד: 120 גר' שוקולד מריר לבישול
1/2 כוס שמנת מתוקה רזה
2 כוסות אבקת סוכר שמן וקמח לעיבוד הבצק
• שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

• שמים 3 כוסות קמח, במעבד הבצק, יחד עם 1/2 כפית מלח, 6 כפות סוכר ו- 2 ורבע כפות שמרים יבשים ומערבבים קלות בטריפה.
• מוסיפים חלב וביצים בטמפרטורת החדר, ומעבדים לבצק חלק.
• אם הבצק דליל מידי מוסיפים עד 1/2 כוס קמח.
• מוסיפים כף אחר כף מהחמאה הרכה למעבד, ואחרי כל כף מעבדים משך 30 שניות.
• במידת הצורך מוסיפים קמח.
• מוציאים את הבצק מהמעבד, ומניחים אותו בקערה משומנת.
• מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים משך שעה.
• מקמחים משטח עבודה, ומעבדים את הבצק עם מערוך לעלה בעבי סנטימטר.
• יוצרים עיגולים על עלה הבצק בעזרת כוס גדולה, ובמרכזם, יוצרים חור קטן, עם פקק של בקבוק שתייה.
• מכינים מגש עם נייר אפיה מקומח, על מנת שהסופגניות לא תידבקנה.
• מניחים את העיגולים המחוררים על גבי המגש, עם רווחים בינהם, ומניחים להם לתפוח עוד חצי שעה.
• בנתיים לוקחים 1/2 כוס שמנת רזה ומפוררים לתוכה את קוביות השוקולד.
• שמים את הכלי במיקרו, ומידי פעם פותחים ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
• מוסיפים לסירוגין 2 כוסות של אבקת סוכר ומערבבים.
• מניחים בצד.
• מחממים מחבת עם שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-45 שניות עד דקה מכל צד.
• מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ולאחר 5 דקות מניחים אותן על רשת ומניחים להם להצטנן עוד 5 דקות.
• שופכים את השוקולד הנמס על הסופגניות, ממתינים 5 דקות ואוכלים חם.
• בתאבון.


סופגניות הפתעה בטעם בננה
איך מכינים סופגניות הפתעה בטעם בננה - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

100 גר' קמח
2 בננות בשלות
1 ביצה
1 כף גדושה של סוכר
1 חבילת אבקת אפייה
2/3 כוס חלב
קינמון
שמן טיגון
אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:

• טורפים בקערה את הביצה עם הסוכר והחלב.
• מוסיפים גם את אבקת האפייה והקמח וטורפים היטב עד שלא נשארים גושים.
• מניחים לבלילה לשבת בטמפרטורת המטבח משך שעה.
• מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק לדרגת רתיחה.
• מקלפים את הבננות וחותכים אותן לחתיכות של סנטינטר או שנים.
• מוסיפים לבלילה קורט קינמון וטורפים אותה שנית.
• טובלים את חתיכות הבננה בבלילת הבצק, ובאמצעות כף חופנים כל בננה עם בלילה ומכניסים בזהירות לשמן הרותח, אחת אחת.
• הבצק יתנפח לסופגניה.
• כשהסופגניות שחומות בצד אחד (כדקה עד שתיים), הופכים אותן צד ומשחימים עוד דקה.
• מוציאים לנייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
• בתאבון.


סופגניות מרוקאיות עם חור
איך מכינים סופגניות מרוקאיות עם חור - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

360 גר' קמח
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
שמן טיגון
סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

• מערבבים את כף השמרים היבשים עם כף מהמים הפושרים.
• בקערת מיקסר עם וו בצק, מערבבים את הקמח עם 1/2 כוס חלב, שארית המים הפושרים, כף סוכר, 1/2 כפית מלח, כפית וניל, ביצה ואת השמרים המומסים.
• אפשרי גם להכין את הבצק ידנית.
• לשים את הבצק היטב, עד שמתקבל בצק יציב ולא דביק.
• אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קמח, ואם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד נוזלים.
• שמים את הבצק בקערה, מכסים עם מגבת ומניחים לו לתפוח במקום חמים משך שעה.
• אחרי שעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח.
• בעזרת המארוך, מכינים עלה בצק דק.
• בעזרת שתי כוסות או כוס שוט וקערית מתאימים בגודלם, יוצרים חור גדול בבצק ובתוכו יוצרים עוד חור קטן יותר, בצורת גלגל.
• מוציאים את עיגול הבצק ממרכז כל סופגניה, ומעבדים את כל שאריות הבצק לכדור ושוב עם מארוך לדף בצק ויוצרים עוד סופגניות.
• כשהסופגניות מוכנות, מסדרים אותן על מגש, מכסים עם בד ומניחים להן לתפוח משך שעה במקום חמים.
• מחממים מחבת או סיר גדול עם שמן עמוק עד לרתיחה.
• מכניסים את הסופגניות לשמן הרותח ומטגנים עד הזהבה, כדקה עד שתי דקות מכל צד.
• מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, וכאשר הן מצטננות מעט, בוזקים עליהן סוכר רגיל.
• מגישים מיד.
• בתאבון.

גירסה מוצלחת במיוחד של סופגניות, והפעם מבית היוצר של שף אליה ממרוקו- סופגניות עם חור.

סופגניות ללא שמרים
איך מכינים סופגניות ללא שמרים - מרכיבים ואופן הכנה

מרכיבים:

2 ו-1/2 כוסות קמח
1 כפית וחצי אבקת אולספייס (פלפל אנגלי טחון)
1 כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (ביקרבונט)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות יוגורט
2 כפות ליקר לבחירתכם או כף תמצית וניל
שמן טיגון
1 חבילת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, תבלין פלפל אנגלי (לא חובה), כפית וחצי אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כוס סוכר.
• מערבבים היטב.
• בקערה נפרדת מערבבים 2 ביצים עם 2 כוסות יוגורט.
• מוסיפים לבלילה 2 כפות ליקר לבחירתכם אפשר להשתמש גם ברום או בכף תמצית וניל.
• מוסיפים את תערובת הביצים והיוגורט לחומרים היבשים במיקסר, ומעבדים עד שמתקבל בצק סופגניות אחיד.
• מחממים מחבת עם שמן בגובה סנטימטר וכאשר המחבת חמה, ומוזגים מהבצק סופגניות, בעזרת כלי מדידה של רבע כוס.
• לאחר שהסופגניות מזהיבות בתוך השמן (3-5 דקות), הופכים אותן לצד השני בעזרת 2 כפות.
• כשהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן מיד לנייר סופג.
• במקביל, ממיסים חפיסת שוקולד מריר במיקרוגל.
• מורחים מעט מהשוקולד הנמס על הסופגניה ומגישים.
• בתאבון.


מתכונים עם וידאו - לחצו על המתכון לצפייה באופן ההכנה המלא

מתכונים עם וידאו - לחצו על המתכון לצפייה באופן ההכנה המלא
מתכונים לחנוכה
   סופגניות ולביבות
   מנות ראשונות לחנוכה
   עיקריות לחנוכה
   קינוחים ואחרונות לחנוכה
   מתכונים קלים לחנוכה
   מתכונים ללביבות לחנוכה

⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים