טורטייה
שם לועזי : Tortilla
טורטייה או "עוגה קטנה" בספרדית, הוא כינוי המתייחס למספר מאכלים הפופולרים בארצות דוברות ספרדית. בספרד, דרום אמריקה קובה ופוארטו ריקו, טורטייה הוא כינוי לחביתה עבה במיוחד עם בצל, תפוחי אדמה ושאר ירקות.
הגרסה המוכרת יותר לטורטייה, היא הגרסה המקסיקנית, של לחם דקיק ושטוח המיוצר מקמח תירס או קמח חיטה. טורטיית הבצק, פופולרית כיום מאוד במרכז אמריקה, אירופה והמזרח, בעקבות הגידול בביקוש לאוכל מקסיקני. השימושים מקובלים לטורטייה במקסיקו הם טאקו (טורטייה מקופלת לחצי וממולאת) בוריטו (טורטייה מגולגלת עם מילוי), אנצ'ילדה (טורטייה ממולאת עם רוטב מעל) קסדייה (טורטייה קלויה עם גבינה), טאמלס (טורטייה עטופה בעלי תירס ומאודה בסיר) ונאצ'וס, חטיפי טורטייה משולשים אפויים או מטוגנים).
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|