מרשמלו
שם לועזי : Marshmallow
מרשמלו הוא ממתק במרקם ספוגי המזכיר בצורתו כדורי צמר גפן לבנים או בצבעי פסטל עדינים. המרשמלו מורכב מסוכר או מסירופ תירס, חלבון ביצה מוקצף, גומי ערבי צבעי מאכל, חומרי טעם, ותמצית משורש צמח החוטמית שמקורו באסיה, הנקרא באנגלית מרשמלו -ומכאן שמו. צמח החוטמית נמצא בשימוש עוד מימי מצרים העתיקה שם ערבבו אותו עם דבש כתרופה לגרון כואב ומחלות מעיים, והוא נחשב מעדן שיועד לבני המלוכה בלבד. בשל העלות הגבוהה של תמצית המרשלמו, הוא נחשב יוקרתי גם כשהיגר לאירופה, שם ערבבו אותו עם קצף ביצה וסוכר למעדן קצפת ספוגי. ביצור התעשייתי כיום, מוחלף שורש המרשמלו בג'לטין (המופק מעצמות מהחי ואינו מתאים לצמחונים) או באגר (המופק מאצות ים). את ממתקי המרשלו אפשר לאכול טבעיים, להמיס בתוך קרם שוקולד, להטביע בשוקו חם או לצלות באח או על שיפוד במדורה. בנוסף ניתן למצוא בארצות הברית ממרח מרשלו מתוק למריחה. המרשמלו גם משמש לקישוט עוגות והוא מרכיב חשוב בגלידת רוקי רוד אמריקאית שהיא גלידה מעורבת עם חתיכות שוקולד, אגוזים, פרות ומרשלמו.
שמות נוספים : Marsh Mallow,marshmellow,מרשמלאו
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|