סטייק אונגלה
שם לועזי : Hanger steak
סטייק אונגלה, רוט פלייש או נתח קצבים, הוא נתח בשר בקר, המתאים לצלייה, סטייקים, ובשר טחון, וממוקם מתחת לשריר הסרעפת של הפרה. (אל תתבלבלו בינו לבין הפלאנק סטייק שמזכיר אותו). מכנים אותו גם "סטייק תלוי" כי הוא תלוי או מחובר לצלע האחרונה הקרובה לכליות, מהן הוא שואב את טעמו הבשרי המובהק. הנתח מזכיר בצורתו לב מוארך, ועשוי משני שרירים עם ריקמה קרומית המחברת בינהם. גודלו הממוצע, לא עולה על 700 גר', ומומלץ לצלות אותו צלייה מהירה על חום גבוה בדרגת מדיום רייר, אחרת תתקשו ללעוס אותו. המרקם של נתח הקצבים הוא סיבי, הוא אינו מכיל שומן, וטעמו העז הופך אותו לנתח האולטימטיבי לכל המכורים לבשר. מקור השם נתח הקצבים, נעוץ בעובדה כי בעבר, בשל קרבתו לסרעפת, הוא נחשב נתח זול שיועד בעיקר לבשר קצוץ, אך הווה מאין סוד שמור של קצבים ומביני דבר שהיו נוהגים לשמור אותו בצד עבור משפחותיהם. שמות נוספים שניתנו לנתח זה הם butcher's steak, hanging tender, bistro steak. הצרפתים מכנים אותו סטיק אונגלה onglet, והטריפוליטאים ספאק. כיום אפשר למצוא סטייק אונגלה גם בחלק ממסעדות הבשרים, וכמובן ניתן להשיגו גם אצל הקצבים שכבר לא שומרים אותו בצד...
נקרא במעדניות נתח 17 מחלקי הפרה.
שמות נוספים : נתח קצבים, רוט פלייש, ספאק, הנגר סטייק, סטייק תלוי, butcher's steak, onglet
bistro steak
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|