רוטב סרירצ'ה
שם לועזי : Sriracha Sauce
רוטב סרירצ'ה הוא רוטב צ'ילי תאילנדי חריף, ששמו נגזר משמה של העיר סי רצ'ה שבמרכז תאילנד, שם יוצר לראשונה. כיום הסרירצ'ה מוכר בכל העולם, בעיקר תחת הברנד Huy Fong Foods (היי פונג פוד) תחתיו הופץ בארצות הברית ואירופה. יש אף המכנים אותו רוטב התרנגול בשל הציור המופיע על העטיפה שלו, אף כי במקור הוא יוצר עבור פירות ים. הסרירצ'ה הוא רוטב חריף ומכיל פלפלי צ'ילי, חומץ, שום סוכר ומלח. הוא זמין גם בארץ במעדניות ורמת החריפות שלו משתנה בהתאם לריכוז הצ'ילי שבו כך שמומלץ לבחון כל אריזה לפני שקונים. מסורתית השתמשו בסרירצ'ה עבור מאכלי ים, אך כיום הוא משמש כרוטב חריף גנארי במטבחים רבים, ונוכל למצוא אותו במתכוני עוף, מרקים, רטבים, סושי, פיצות ועוד. אחד השילובים המוכרים לסריריצ'ה הוא בשילוב עם רוטב הויסין כמטבל לסושי או כבסיס רוטב למנת "צאו מיין" התאילנדית.
שמות נוספים : Shiracha Sauce, rooster sauce, cock sauce
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|