דבשה -מולסה
שם לועזי : Molasses
דִּבְשָׁה או מולסה בלעז, הוא סירופ כהה הנוצר במהלך זיקוק הסוכר מתוך קני הסוכר או סלק סוכר. הנוזל המתוק המופק מקנה הסוכר (או במקרים אחרים גם מתמרים, חרובים ענבים רימונים ועוד), עובר בישול ממושך, במהלכו הסוכר הלבן מתגבש ומזוקק החוצה, והסירופ שנותר נקרא דבשה או מולסה. הדבשה מכילה בתוכה את החומרים המזינים של הצמח, היא נחשבת בריאה יותר מסוכר לבן ומעניקה את הצבע לסוכר החום או הדמררה. ניתן להשיג היום בשווקים דבשה בהירה עדינה, דבשה כהה או דבשה בלקסטראפ (Mild Molasses, Dark Molasses or Blackstrap Molasses ). דבשת הבלקסטראפ נחשבת לבריאה ביותר ונמכרת גם כתוסף מזון. חלק ממוצרי הדבשה מעובדים עם כמות קטנה של גופרית כחומר משמר, ורצוי לבדוק על גבי האריזה האם מדובר בדבשה גופריתית. דבשה מאיכות גבוהה שזוקקה מספר פעמים, תכיל 50% סוכר ותהיה עשירה בברזל, סידן אבץ ואשלגן. בבישול נוהגים להשתמש בדבשה כתוספת מתוקה המעניקה צבע לעוגות ומאכלי בשר עוף וירקות, בדומה לשימוש בדבש. ניתן להחליף מתכונים עם כף דבש, בשתי כפות דבשה.
שמות נוספים : מולאסה, מולסה, דבס, דִבְּס, دبس
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|