האש פאפיס
שם לועזי : Hushpuppy
האש פאפיס הן כופתאות קמח תירס גס (פולנטה) מטוגנות, שמקורן במטבח האמריקאי אפריקאי, שהתבסס בארצות הברית בשנות ה-60. טבחים אפריקאים באמריקה, צאצאי העבדים, פיתחו מטבח של "אוכל נשמה" (Soul Food), הדומה מאוד למטבח הדרומי בארה"ב, שהתבסס על מוצרי בסיס זולים, שימוש מרובה בשומן חזיר, אברים פנימיים ושילוב יסודות מהבישול האפריקני.ההאש פאפיס התפשטו בכל ארצות הברית ומוגשים לרוב במסעדות דגים מטוגנים. גם באיים הקריבים ניתן למצוא את אותה המנה המכונה בג'אמיקה "פסטיבלס". מקור השם כפי הנראה מגיע מציידים ודייגים בדרום ארצות הברית שנהגו להכין תערובת דומה ולהאכיל בה את הכלבים כדי להשתיקם (Hush-Puppies).
שמות נוספים : Hush Puppies,Festivals, hushpuppies
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|