סילאן
שם לועזי : Date Syrup
הסילאן הוא סירוף מתוק, המופק ממיצוי פרי התמר, ומכונה גם דבש תמרים, דובוס, או חילק. הוא נפוץ בעיקר במטבח המזרח תיכוני ומקורו בעירק. המרקם שלו נוזלי יותר מזה של דבש הדבורים, וטעמו עדין. הוא עשיר בסידן, ברזל, ויטמינים וסיבים תזונתיים, מסייע להפחית כולסטרול ומחזק את מערכת החיסון. מלבד זאת, הוא פופולרי בקרב שומרי המשקל, שכן הוא עונה על הצורך במתיקות ומקנה תחושת שובע מהירה. הסילאן אינו נפוץ במטבח המערבי, ומכונה שם dates honey או dates syrup. כאן בארץ לעומת זאת, אוהבים סילאן מאוד, ומשלבים אותו במתכונים רבים, לקינוחים לעוף ולבשר.
שמות נוספים : דבש תמרים, דובוס, חילק, dates honey
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|