ערמונים
שם לועזי : Chestnut
ערמונים הם פרי עץ הערמון, עץ נשיר גבוה שמוצאו בטורקיה ודרום אירופה, ורק חלק מזניו מיועדים למאכל. עדויות ראשונות על השימוש בערמונים למאכל, מגיעות עד רומא העתיקה, וידוע כי נזירים באירופה, נהגו לגדל עצי ערמונים, בחצרות הכנסיות. פרי הערמון האכיל, מגיע עטוף בתרמיל קוצני, וכשיר למאכל רק לאחר קלייה, שימור, עיבוד לממרח סירופ או טחינה למאין קמח דמוי פולנטה. טעמו של הערמון מתקתק ומרקמו מזכיר תפוח אדמה. הערמונים שונים מרוב האגוזים בשל אחוז השומן הנמוך ואחוז הפחמימות הגבוה (מעל 80%), לכן הם מומלצים כחיזוק אנרגיה לגוף אחרי אימון או כתוסף לדיאטה דלת שומן. בנוסף הם מכילים אחוז גבוה של ויטמין C, ויטמין B6, חומסה פולית וסידן, ועל כן הם מומלצים מאוד לנשים בכל גיל.
שמות נוספים : Sweet Chestnut , Marron
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|