פבלובה
שם לועזי : Pavlova
מנת קינוח מפורסמת המורכבת מקצף ביצים מוקשה (מרנג), אפוי בצורת עוגה, קשה מבחוץ ורך מבפנים, הנאפה עם סוכר, חומץ וקורנפלור (או מלח) עד התקשות. על בסיס המרנג מזלפים שכבות של קצפת ופירות יער בעלי גוון חמוץ. המנה נקראת על שמה של רקדנית הבלט אנה פבלובה, ויש אומרים כי הומצאה לכבוד ביקורה באוסטרליה וניו זילנד בשנות ה-20. זה שנים שאוסטרליה וניו זילנד, מתכתשות בינהן על מקור העוגה, מאבק שהוכרע רק לאחרונה בעקבות מחקר מעמיק של פרופ' הלן ליץ' מאוניברסיטת אוטגו בניו זילנד. ליץ' חקרה ומצאה כי מקור המתכון ב-1929 בניו זילנד, ופרסמה מחקר ששמו "הפבלובה - אבוצליה של מאכל לאומי". כל זה כמובן לא מפריע לאוסטרלים, להמשיך ולנכס את הפבלובה לעצמם, ולעורר בכך את כעסם של תושבי ניו-זילנד. ההבדל הבולט בין הגרסאות של הפבלובה, הוא תוספת של פרי פסיפלורה בגרסה האוסטרלית, מול תוספת של קיווי בגרסה הניו-זילנדית.
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|