פונדן
שם לועזי : Fondant
פונדן או פונדנט הוא שם גנארי לקרם מתוק על בסיס אבקת סוכר, המשמש למילוי או ציפוי עוגות, מאפים וממתקים. בצורתו הפשוטה, הפונדן מורכב מאבקת סוכר שחוממה עם מים ולעיתים לימון, הוקצפה או הוזלפה על מאפה או עוגה, והתקשתה לזיגוג קשיח. דוגמה לפונדן פשוט הוא ציפוי הסוכר הקשיח על גבי סופגניות. יש גם מעדני חלב או סויה המורכבים מפונדן. הסוג הידוע יותר של הפונדן, הוא בצק הסוכר המוכן המשמש על פי רוב לציפוי עוגות מיוחדות כגון עוגות חתונה, עוגות לתחרויות וכד'. פונדן בצק הסוכר, עשוי על פי רוב מאבקת סוכר, ג'לטין או אגר, גלוקוז, שומן מוקשה וחלבון ביצה. כיום מרבית אנשי המקצוע משתמשים בעלים של בצק סוכר מוכן המכונים RFM. ה- RFM הוא בצק סוכר קל ונוח לעיבוד שהומצא ב- 1988 על ידי השף הישראלי רוני פרדי מרדכי ושמו ונגזר מראשי התיבות של שמו Roni Fredy Mordechai. ניתן להשיג פונדן באבקה או בצק סוכר מוכן בחנויות לדברי מאפה, ואפשר גם להכין פונדן ביתי מאבקת סוכר, לימון, חלבון ביצה ותמצית טעם או צבע מאכל.
שמות נוספים : fon-dunht, בצק סוכר, RFM,פונדנט
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|