|
אגוזי פקאן
|
|
שם לועזי : Pecan
אגוזי הפקאן, הם פרי עץ הפקאן הנשיר שמקורו בצפון אמריקה, ונחשב לעץ הלאומי של טקסס. הם נחשבים שמנים יותר משאר הפיצוחים ומכילים מעל 700 קלוריות ל- 100 גר' . טעמם עדין וחמאתי והם משמשים מרכיב חיוני בתבשילים וקינוחים רבים שהמוביל בהם הוא פאי הפקאן המפורסם של המטבח הדרומי בארה"ב (טקסס וניו אורלינס). יתרונם על פני הפיצוחים האחרים, גלום באיכות החלבון הגבוהה שהם מפיקים מחומצות אמינו חיוניות, ולכן הם מומלצים כמקור להשלמת תזונה חלבוני עבור צמחונים.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|