|
אגוזי קשיו
|
|
שם לועזי : Cashew
אגוז הקשיו הוא גלעין הצמוד לפרי עץ הקשיו שמקורו בברזיל, ומבחינה בוטנית נחשב לזן של שקד ולא אגוז. הקשיו נפוץ כיום בעולם, ומגודל באזורים הטרופים של כדור הארץ. פרי עץ הקשיו, הנו דמוי אגס, וגדל מתוך פריחת העץ. זהו פרי מתוק ואכיל ללא גרעינים, שמהפימה שלו גדל בית גלעין שהוא אגוז הקשיו. בגלל שהקשיו עטוף בקליפה כפולה ורוויה בנוזל רעיל, לא ניתן לאכול אותו ללא עיבוד ידני, דבר הבא לידי ביטוי במחירו הגבוה. אגוזי הקשיו מכילים כ- 380 קלוריות ל- 100 גר' ו- 32 גר' שומן. הם עשירים מאוד בברזל (כמעט פי שניים מכל שאר האגוזים!) ונחשבים מצוינים כמקור לאבץ שחיוני לעור למערכת החיסון ולפוריות.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|