|
אונטר ריב
|
|
שם לועזי : Chuck
האונטר ריב או קשת בעברית ממוקם מתחת לצלעות הפרה בין נתח הצוואר לאנטריקוט ומעל הכתף. בארצות הברית קוראים לו צ'אק או צ'אק רוסט (לא להתבלבל עם נתח בשר הצ'אך שאנו מכירים בארץ שמגיע מהירך), ונוהגים לחלק אותו למספר חלקים. הנתח שקרוב לאנטריקוט הוא המשובח ביותר ומתאים לסטייקים שיפודים או בשר מוקפץ, החלק שסמוך לצוואר, הוא סיבי מעט, מתאים מאוד לגולש או צלי ומזכיר במרקמו את צלי הכתף אך עסיסי ממנו.
החלק שיושב על הכתף נקרא Chuck Roast, הוא חלק שטוח ומשויש בעובי של 3-4 סנטימטר והוא משמש כנתח מוביל ברוב מנות הצלי המוכרות. מאזור הכתף חותכים גם את
ה-7 bone steak שהוא נתח שטוח ועבה בצורת 7 המכיל עצם מהכתף ומשמש לצלייה על גריל ולצלי. כל חלקי האונטר ריב מתאימים מאוד לבשר טחון בגלל השומן והטעם הבשרי העמוק ומשמשים להכנת המבורגרים קציצות ונקניקיות.
שמות נוספים : קשת, אונטריב,Chuck Roast, 7 bone steak
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|