אוסובוקו
|
|
שם לועזי : Ossobuco
אוסובוקו הוא תבשיל קדירה איטלקי טיפוסי, המורכב משוקי עגל עם עצם, המתבשלים ביין משך זמן ממושך. פירוש השם אוסו בוקו הוא עצם חלולה ויש הקוראים לו אוסובוקו מילנזה, על שום מוצאו מהעיר מילאנו. בגרסה הקלאסית לאוסובוקו, משתמשים לרוב בשוק בקר, שנחתכה לפרוסות עבות עם הבשר עליהן. את הפרוסות משחימים בטיגון ואח"כ מבשלים ביין לבן עם מכסה סגור, על אש נמוכה, משך זמן ממושך. במהלך הבישול, מח העצם והג'לטין, משתחררים מהעצמות, מעשירים את טעמי הבשר ומעבים את התבשיל. מנת האוסובוקו, מוגשת מסורתית עם רוטב גרמולטה שעשוי משום, פטרוזילה וגרדת קליפת לימון. בגרסה העכשווית של האוסובוקו, רוטב הגרמולטה מפנה את מקומו לתוספת של עגבניות, גזר, סלרי, בצל ועשבי תיבול, ומוגש עם ריזוטו מילנזה. (ריזוטו נוסח מילאנו).
שמות נוספים : אוסובוקו מילנזה, Osso buco
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|