ביסקוויטים
|
|
שם לועזי : Biscuit
השם ביסקוויט מקורו בצרפת של ימי הביניים והוא נגזר מהמונח הלטיני ביס-קוויט (אפוי פעמיים) שכן במקור נהגו לאפות את העוגיה פעם אחת, ואז לייבש אותה בתהליך אפייה איטי על מנת שתחזיק זמן ממושך ותתאים למסעות ארוכים בים. השם ביסקוויט מתייחס במרבית חלקי העולם לעוגיות יבשות בטעמים שונים. בישראל, אנו קוראים ביסקוויטים לאותן עוגיות שטוחות ויבשות, הנאפות בייצור תעשייתי, שאותן שנוהגים לטבול במשקה חם, או לאכול עם ממרח שוקולד או ריבה. הביסקוויטים בארץ משמשים גם כבסיס לעוגות ביסקוויטים, עוגות גבינה וגלידות, כשהם שלמים או מפוררים. בארצות הברית לעומת זאת מכנים את הביסקוויט - עוגיה (Cookie), והשם ביסקוויט מתייחס ללחמניה קטנה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים הנאפית במהירות עם אבקת אפייה או סודה לשתייה (ללא שמרים), ומכונה גם סקון
.
שמות נוספים : רקיקים, אפיפית, מַרקוֹעַ, bisquite, hardtack
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|