|
בצל שאלוט
|
|
שם לועזי : Shallot Onion
בצלי שאלוט הם בצלים קטנים בעלי גוון סגלגל וטעמם מהווה מאין שילוב בין טעמי הבצל לטעמי השום (יש יגידו שהם משלבים את הטוב מכל העולמות...). על אף שבצלי השאלוט נחשבים למצרך מוביל במטבחים רבים ברחבי העולם, מקורם דווקא בישראל בנגב המערבי. השם שאלוט- הונחל על ידי היוונים שהאמינו שמקור הבצל בעיר אשקלון ולכן הם נקראים גם בצלי אשקלון. הרומאים שהגיעו לארץ הפיצו את בצלצלי השאלוט בכל העולם וגם היום רוב הרטבים האיטלקים מבוססים על בצלי שאלוט קצוצים דק ולא על בצל לבן או סגול.
שמות נוספים : Allium ascalonicum, בצל שלוט
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|