|
גבינת אמנטל
|
|
שם לועזי : Emmental Cheese
כשאומרים גבינה שוויצרית, מתכוונים על פי רוב לגבינת האמנטל, הגבינה הצהובה עם החורים. אמנטל היא גבינה חצי קשה, בעלת גוון צהוב שטעמה עדין ומתקתק, ונעשה פיקנטי או חריף ככל שהיא מתיישנת (בים 6-12 חודשים). מקורם של החורים באמנטל הוא בפעילות של חיידקים שונים בתהליך הפקת הגבינה, שנחשבת לאחת הגבינות המורכבות יותר להכנה. למרות הפופולריות שלה בעולם, האמנטל אינה מוגנת בתו תקן גלובלי ולכן מותר לייצרה ולשווקה תחת שם זה בכל העולם. בארץ למשל מייצרת תנובה את גבינת אל העמק מסוג אמנטל. גבינת האמנטל נחשבת לגבינת ארוח מעולה ונהדרת לנשנוש בחתיכות שלמות. בנוסף היא מתאימה מאוד להתכה במאפים פשטידות וטוסטים, ומהווה מרכיב מרכזי בפונודו הגבינות השוויצרי, יחד עם גבינת הגרוייר.
שמות נוספים : גבינה שוויצרית, Emmentaler
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|