|
גבינת ברי
|
|
שם לועזי : Brie Ceese
גבינת ברי היא גבינה שמקורה במחוז סן ומארן במרכז צרפת ויוצרה לראשונה כבר במאה השמינית. הברי בדומה לקממבר (שהומצאה כמה עשורים אחריה) עטופה בציפוי עובש בהיר ורכה כמעט נוזלית במרכז. תהליך ההבשלה שלה אורך כ-3 עד 4 שבועות. בניגוד לקממבר, הכיכרות של הברי הן גדולות יותר ולכן מושפעות פחות מהעובש שעוטף אותן. הברי עשויה מחלב פרה לא מפוסטר והיא עשירה בחלבונים אך מכילה עד 60 אחוזי שומן וכולסטרול. נהוג לאכול אותה על מגש גבינות לצד קרקרים ויין, אך בשל המרקם הנוזלי שלה, נוהגים גם לעטוף אותה בבצק או לטגן אותה בציפוי פירורי לחם.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|