גבינת גורגונזולה
|
|
שם לועזי : Gorgonzola
הגורגונזולה היא גבינה כחולה (גבינת עובש) איטלקית העשויה מחלב פרות, וקרויה על שם הכפר האיטלקי בו הופקה לראשונה. האיטלקי הראשון שייצר אותה, היה על פי הסיפור, בעל פונדק במאה ה-18 שמטעמי חיסכון, הגיש לאורחיו גבינה עם עובש. האורחים אהבו, ומכאן נולדה הגבינה הכחולה. הגורגונזולה נחשבת כיום למותג ומיוצרת בשני מקומות באיטליה בלבד - פיימונטה ולומברדיה. הגבינה הלבנה במקור, עוברת תהליך יישון כשמסמרי מתכת שחוצים אותה מאפשרים כניסה של אויר ויצירת חריצי עובש ירוקים המכחילים עם הזמן. הגורגונזולה, מגיעה בשני טעמים, פיקנטי או מתקתק, ונחשבת לגבינה הרכה ביותר בקרב הגבינות הכחולות. כמו כל הגבינות, ככל שתהליך היישון שתעבור יהיה ממושך יותר, כך תתקשה הגבינה ותקבל חריפות גבוהה יותר.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|