|
גבינת גרוייר
|
|
שם לועזי : Gruyère Cheese
גבינת הגרוייר היא גבינה צהובה קשה מחלב בקר, שמקורה במאה ה- 12 בכפר גרוייר שבשוויץ. היא נחשבת גבינה חריפה בעלת מתיקות עדינה, נמכרת בגלגלים גדולים ומתיישנת משך 5 חודשים עד מספר שנים. גבינת גרוייר לא מיושנת, תהייה רכה ובהירה יותר, ובעלת טעם עדין בניגוד לחריפות של הגרוייר שיושנה מעל 8 חודשים. גבינת הגרוייר מקובלת ואהובה מאוד באגן הים התיכון ומופקת במקומות רבים כמו יוון וצרפת שם היא מיוצרת עם חורים. הגרוייר נחשבת לגבינה שנמסה היטב ומקובל להשתמש בה בקישים פסטות ומאפים, והיא אף מהווה מרכיב מרכזי בפונדו גבינות שוויצרי מסורתי.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|