|
גבינת פרובולונה
|
|
שם לועזי : Provolone Cheese
גבינת הפרובולונה היא גבינה איטלקית חצי קשה בטעם פיקנטי, המיוצרת מחלב פרות מלא וארוזה בצורת אגס או נקניק. כאשר הגבינה מיושנת מעל 4 חודשים, היא תקבל לרוב תוספת של אנזים הנקרא ליפאז ומיוצר מחלב עיזים- וטעמה יהיה עוקצני במיוחד וכך גם שמה: Provolone Piccante. מאידך, גבינה שלא יושנה זמן רב תהיה בטעמים עדינים יותר ואז היא תיקרא פרובלונה מתוקה או Provolone Dolce. ניתן להשיג גבינת פרובולונה במעדניות כגבינה מעושנת או בגרסה ללא עישון, ובארץ הגירסה המקומית של תנובה נקראת גבינת בשן.
שמות נוספים : פרובולונה ואל פדאנה, Provolone Valpadana
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|