גבינת קוטג'
|
|
שם לועזי : Cottage Cheese
גבינת הקוטג' היא גבינה לבנה רכה בעלת מרקם גושי, המבוססת על גבן (מי גבינה הנותרים מחביצת החמאה) שעברו מיצוק אך לא דחיסה. מקורה של הגבינה אינו ברור, אך הסברה היא, כי שמה נגזר מהקוטג'ים (בתי החוות), שם נהגו להכינה מכל שאריות החלב (פרות, עיזים וכבשים), שנותרו לאחר חביצת החמאה. גבינת הקוטג' הישראלית, פותחה לפני קרוב ל-60 שנה על ידי ישראל שטאובר שלמד בארה"ב ופיתח אותה בארץ עבור תנובה. הקוטג' כמעט ולא השתנתה מאז ועד היום, והיא נחשבת לאחת מספינות הדגל של תנובה (הגבינה עם הבית), ואחת הגבינות הפופולריות ביותר בישראל. גבינת הקוטג' נאכלת רק כשהיא טריה מאוד, כגבינה למריחה, ומקובל מאוד לשלבה במאפים, פשטידות ואפילו עוגות.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|