|
גבינת קממבר
|
|
שם לועזי : Camembert
גבינת קממבר היא גבינה צרפתית בעלת ציפוי קשה של עובש מבחוץ ומרקם רך וקרמי מבפנים. היא מיוצרת מחלב פרה לא מפוסטר ומכילה קרוב ל- 50 אחוז שומן. הקממבר נקראת על שם הכפר קממברט בו יוצרה לראשונה, בבנורמנדי שבצפון צרפת.היא מגיעה לרוב בצורת עיגול ועטופה בעובש שבו היא מבשילה משך כ-שלושה שבועות הנקרא על שמה- פניצליום קממברטי. נהוג לאכול אותה כגבינת אירוח לצד קרקרים ויין, וניתן גם לאפות אותה בתוך בצקים ולהנות מהמרקם הקרמי הנוזלי שלה.
שמות נוספים : בצרפתית: Camembert
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|