גבינת קשקבל
|
|
שם לועזי : Caciocavallo Cheese
גבינת הקשקבל או בשמה המקורי קסיוקבאליו, היא גבינה חצי קשה, המיוצרת מחלב כבשים או פרות. מקור הגבינה ושמה מגיעים מסיציליה באיטליה, אך עם השנים, התפשט ייצורה לכל איטליה ולמדינות הבלקן. פירוש השם קשקבליו, נגזר מהביטוי האיטלקי "גב סוס", ויש הסבורים כי בעבר נהגו להכינה מחלב סוסות, אם כי לא התגלו שום עדויות לכך. ההנחה הרווחת היא כי נקראה כך משום שנוהגים לתלות אותה ליבוש בצורה של טיפה מתנדנדת המזכירה את אחורי הסוס... הקשקבל המקורית מאיטליה, מופקת מחלב פרה, ומוגנת בתו תקן אירופאי D.O.P המוטבע רק על גבי גבינות מאזורים מסויימים בדרום איטליה. טעמה של הקשקבל הוא חריף, במליחות מתונה, והיא שייכת לגבינות הפסטה פילטה, כמו המוצרלה, שעוברות תהליך של לישה במי מלח רותחים, וגיבוש לצורה עגולה. הקשקבל נתלית ליישון והבשלה לתקופה שנעה בין 3 חודשים לחצי שנה, אך יש גבינות המיושנות גם משך שנתיים. צבע קליפתה צהוב חום, והוא מתכהה ככל שהיא מבשילה. את הקשקבל הצעירה יותר נוהגים לאכול כגבינת ארוח או בתבשילים, ובמיושנת משתמשים מפוררת על סלטים מרקים ופסטות.
שמות נוספים : קסיוקאבאלו, Cascavaddu
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|