|
גבינת רוקפור
|
|
שם לועזי : Roquefort Cheese
גבינת הרוקפור היא גבינת עובש לבנה חצי קשה המופקת מחלב כבשים ומוצאה בעיר Roquefort-sur-Soulzon שבדרום צרפת. מקורה של הגבינה עתיק מאוד והיא מוזכרת בתרבות הרומית העתיקה כבר מתחילת הספירה. הרוקפור נחשבת ל"גבינה כחולה"- כלומר גבינה משובצת בעובש שהופך את טעמה וריחה לעזים ודומיננטיים במיוחד. העובש בגבינה מקורו בחיידקי הפניצילין הרוקפורטי אותם ניתן למצוא אך ורק במערות אבן גיר של Cambalou שם היא מיושנת. תהליך יישון הגבינה אורך בין 3 עד 8 חודשים, וככל שתתישן זמן רב יותר, כך טעמה יעשה חריף וארומאטי יותר. בגלל פרסומה וייחוסה של הרוקפור, יש רבים שקוראים לכל הגבינות הכחולות גבינת רוקפור אך מאחר ומדובר האחת הגבינות הראשונות שקיבלו תקן אירופאי, הרי שלמרות ריבוי החיקויים, רק גבינות שייצורן באזור רוקפור ומקור העובש שלהן ממערות Cambalou שבאזור, יחשבו לגבינות רוקפור אמיתיות. הרוקפור היא גבינה לחה מעט וכשמפוררים אותה היא מקבלת מרקם שמנתי רך. היא נחשבת לגבינה שמנה ומכילה בממוצע 50% שומן שרובו שומן רווי ויותר חומצה גלוטמית (גלוטן) מכל מוצר מזון אחר. היא גבוהה בערכי סידן, חלבון ברזל, וויטמין A, ומתאימה מאוד כגבינה לאירוח ומאכל, כתוספת לרוטבי סלט, ורוטבי פסטה, מטבלים עשירים ופשטידות.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|