חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גבינת רוקפור

שם לועזי : Roquefort Cheese

גבינת רוקפור גבינת הרוקפור היא גבינת עובש לבנה חצי קשה המופקת מחלב כבשים ומוצאה בעיר Roquefort-sur-Soulzon שבדרום צרפת. מקורה של הגבינה עתיק מאוד והיא מוזכרת בתרבות הרומית העתיקה כבר מתחילת הספירה. הרוקפור נחשבת ל"גבינה כחולה"- כלומר גבינה משובצת בעובש שהופך את טעמה וריחה לעזים ודומיננטיים במיוחד. העובש בגבינה מקורו בחיידקי הפניצילין הרוקפורטי אותם ניתן למצוא אך ורק במערות אבן גיר של Cambalou שם היא מיושנת. תהליך יישון הגבינה אורך בין 3 עד 8 חודשים, וככל שתתישן זמן רב יותר, כך טעמה יעשה חריף וארומאטי יותר. בגלל פרסומה וייחוסה של הרוקפור, יש רבים שקוראים לכל הגבינות הכחולות גבינת רוקפור אך מאחר ומדובר האחת הגבינות הראשונות שקיבלו תקן אירופאי, הרי שלמרות ריבוי החיקויים, רק גבינות שייצורן באזור רוקפור ומקור העובש שלהן ממערות Cambalou שבאזור, יחשבו לגבינות רוקפור אמיתיות. הרוקפור היא גבינה לחה מעט וכשמפוררים אותה היא מקבלת מרקם שמנתי רך. היא נחשבת לגבינה שמנה ומכילה בממוצע 50% שומן שרובו שומן רווי ויותר חומצה גלוטמית (גלוטן) מכל מוצר מזון אחר. היא גבוהה בערכי סידן, חלבון ברזל, וויטמין A, ומתאימה מאוד כגבינה לאירוח ומאכל, כתוספת לרוטבי סלט, ורוטבי פסטה, מטבלים עשירים ופשטידות.




מתכונים ומידע נוסף:
מתכון מרק כרובית עם כיסוני רוקפור
מתכונים עם גבינת רוקפור



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים