גזר לבן
|
|
שם לועזי : Parsnip
גזר לבן הוא ירק שורש ממשפחת הגזרים, בעל צבע בהיר וטעם עז. הוא מכונה פארסניפ או פסטרנק במזרח אירופה, ומקורו עוד ברומא העתיקה. הוא פופולרי מאוד בארצות Eurasia (אירופה ואסיה) ומשמש שם כמרכיב חיוני במנות רבות. גזר לבן צלוי, נחשב לחלק בלתי נפרד מארוחת חג המולד הקלאסית. בארץ, לא מכירים אותו היטב, ולכן גם קשה למצוא אותו בשווקים למרות שמגדלים אותו בנגב, שם התנאים לגידול ירקות שורש אידאלים. עונת ההבשלה שלו היא לקראת האביב ויש לו זמן מדף ארוך יחסית. הגזר הלבן נחשב בריא ומכיל סידן, מגנזיום, אשלגן חומצה פולית, סיבים תזונתיים וויטמין C. הוא לא מכיל שומן וניתן להשתמש בו כמו כל שאר ירקות השורש, כתיבול למרק ותבשילי קדירה, בתנור, בפירה ואפילו בריבה.
שמות נוספים : פסטרנק, Pastinaca
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|