טאג'ין
|
|
שם לועזי : Tagine
טאג'ין היא מנה הנקראת על שם הכלי בו היא מתבשלת, ואופיינית במטבחי צפון אפריקה כמו אלג'יר, מרוקו וטוניס. הטאג'ין הוא כלי בישול, העשוי כולו מחרס כבד, צבוע או מצופה בגלזורה, ומורכב משני חלקים. התחתית היא עגולה וגדולה עם שוליים עבות, ובתום הבישול, ניתן להגיש אותה, ישירות לשולחן. המכסה בנוי בצורת חרוט המאפשר את עליית האדים ושימורם בתוך המכסה במהלך הבישול מבלי שיפלטו החוצה. מסורתית תבשיל הטאג'ין מתבשל על הכריים, אם כי יש כלים שמותאמים גם לתנור. בטאג'ין ניתן לבשל מאכלי עוף בשר ודגים, למעשה כל מה שמבשלים בסיר או קדירה. מנות הטאג'ין הפופולריות, משתנות ממטבח למטבח, אך המקובלות הן עם כבש או עוף, פירות יבשים ומגוון תבלינים מזרחיים. החרס שבתוכו מתבשלת המנה, מעניק לה תוספת טעם יחודית למטבחי צפון אפריקה. מרבית תבשילי הטאג'ין, מבושלים בטכניקה של טיגון קצר, ולאחר מכן צלייה איטית בנוזלים, בחום נמוך (Braising). הבישול הממושך, מבטיח תבשיל רך וספוג בטעמים.
שמות נוספים : tajine , taǧin
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|