יין פורט
|
|
שם לועזי : Port Wine
יין פורט או פורטו (Porto), הוא יין אדום מתוק, מסדרת היינות המחוזקים ומוצאו מפורטוגל. יינות מחוזקים, הם יינות שעורבבו עם אלכוהול כמו ברנדי על מנת לעצור את התסיסה של השמרים. היינות המחוזקים לרוב מתוקים יותר, מכילים אחוז גבוה יותר של אלכוהול, ומשמשים כיינות קינוח. מי שפיתח את יין הפורט היו האנגלים, שביקשו למצוא חלופה ליבוא היינות מצרפת היריבה, וחתמו ב- 1702 על הסכם ליבוא יינות מפורטוגל המרוחקת. תוספת האלכוהול למשלוחי היין, נבעה מהצורך לשמור על היינות שלא יחמיצו במהלך ההפלגות הארוכות, וכך נולד יין הפורט.
שמות נוספים : Porto, פורטו
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|