לוביה
|
|
שם לועזי : Lubia Bean
לוביה היא סוג של שעועית, המזכירה מאוד את השעועית הירוקה, אך תרמיליה דקים וארוכים יותר, (יכולים להגיע עד 70 סנטימטר!), וזמן הבישול שלה כמעט כפול. בארץ ניתן למצוא לוביה ירוקה או לוביה טריה, ברוב השווקים בין מאי לספטמבר. כאשר מייבשים את גרגירי הלוביה, היא תראה כמו שעועית לבנה קטנה, עם נקודה שחורה דמויית עין במרכזה, לכן היא נקראת גם Black Eyed Peas (שעועית העין שחורה). טעמה מזכיר את טעם השעועית הלבנה, אך היא בעלת מרקם חמאתי עדין יותר. למרות שהיא נחשבת למאכל מקובל לראש השנה, בחלק מהעדות, שכן היא מסמלת לבלוב והתחלה חדשה, לא קל למצוא לוביה יבשה בחנויות בארץ, להוציא בשווקי תבלינים ובחלק מחנויות הטבע. הלוביה היא גם בריאה וגם רזה (פחות מ-200 קלוריות לכוס לוביה יבשה מבושלת), והיא מהווה מקור מצויין לסידן חומצה פולית ויטמין A וברזל.
שמות נוספים : Black Eyed Peas, לוביה יבשה, לוביה ירוקה, שעועית העין השחורה
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|