|
סטייק פילה
|
|
שם לועזי : Tenderloin
פילה Fillet או filet mignon בצרפתית, הוא חיתוך סטייק מנתח המכונה טנדרלוין או "מותנית" בעברית. מדובר בנתח היקר ביותר בבהמה, הנחשב לרך מאוד, נטול שומן ובעל טעם בשרי עדין בניגוד לטעמי הבשר העזים המאפיינים את הנתחים המשוישים (משובצים שומן). הפילה נמצא סמוך לצלע האחורית של הפרה ומופרד על ידי עצם אחת מנתח הסינטה או הסירלוין. הפילה הוא כאמור חיתוך של סטייקים בעובי מסויים, מתוך הנתח. סטייק הפילה הוא רך מאוד מאחר ומדובר בשריר שאין בו שום שימוש, מה ששומר על המרקם הרך והנימוח שלו. משתמשים בבשר הפילה בעיקר לסטייקים ועל הגריל, ומאחר וטעמו אינו מודגש, נוהגים להגישו עם רוטב.
במעדניות הוא נקרא נתח מספר 12.
שמות נוספים : filet mignon, Fillet, מותנית
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|