סינטה
|
|
שם לועזי : Sirloin Steak
סינטה, סירלוין או מותן בעברית, הוא נתח בשר משובח במיוחד, הצמוד לורד הצלע (אנטריקוט), בגב הפרה. הסינטה הוא בשר נטול שומן כמעט לחלוטין, מתאים לצלייה, לסטייקים, לרוסטביף, לשיפודים, לשניצל בקר או לקרפצ'יו. מקור השם סירלוין מגיע מביטוי צרפתי ישן שמשמעו "מעל הריאות". באנגלית מכנים את הנתח השלם גם Strip Loin, ומסורתית, הוא מתחלק לשני חלקים: העליון המשובח והיקר יותר, הנקרא "טופ סירלוין", והחלק התחתון שהוא גדול יותר ורך פחות, ונקרא "בוטם סירלוין" (זה לרוב מה שנמצא בשווקים). בניגוד לנתח האנטריקוט מלא השומן, הדורש זמן יישון קצר, נתח סינטה משובח, חייב להיות מיושן היטב ולאורך זמן, על מנת שאפשר יהיה להנות ממרקם וטעם אופטימלים.
נתח הסינטה נקרא במעדניות נתח 11 מחלקי הפרה.
שמות נוספים : סירלוין, מותן, Strip Loin, New York strip steak
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|