פלפל אנגלי
|
|
שם לועזי : Allspice
פלפל אנגלי, אולספייס או בשמו הלועזי Pimenta officinalis, אינו פלפל אלא למעשה פרי מיובש של עץ הפימנטו ממשפחת ההדסים הריחנים, הגדל בג'מייקה, מקסיקו והונדורס. הוא נקרא גם "פלפל ג'מייקה", על שם מוצאו, וגם פימנטו (פלפל בספרדית). השם פלפל, הוענק לו על בטעות על ידי המשלחת של קולומבוס שהביאה אותו למערב, בשל דמיונו הרב לפלפל השחור. הסינים קוראים לו "פלפל 100 הטעמים", והאנגלים הפכו אותו לבן בית במטבחם ומכאן השם, פלפל אנגלי. מקורו של התבלין כאמור בג'מייקה, שם גם מתקיימים התנאים האידאלים לגידולו, והמקומים משתמשים בו כתרופה להצטננות ולכאבי בטן. השימוש בפלפל האנגלי מקובל הן במנות עיקריות כמו עוף בשר ודגים והן במנות קינוח רבות, שכן הוא מזכיר מעט בטעמו את טעמי הציפורן והמוסקט. הפלפל האנגלי יופיע במתכונים כגרגירים שלמים שאותם מוציאים בתום הבישול, או כאבקה טחונה. עוד שימושים שונים לתבלין, נמצא בתעשיית הבשמים ובתעשיית התרופות.
שמות נוספים : Pimenta officinalis, פימנטו, אולספייס, פלפל ג'מייקה
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|