פלפל צ'ילי
|
|
שם לועזי : Chili pepper
פלפל הצ'ילי שייך למשפחת הפלפלים החריפים מסוג annuum Capsicum. הוא התגלה לראשונה בשנת 4,000 לפנה"ס באיים הקריבים ומשם נדד לספרד, ועם הכיבוש הספרדי גם למקסיקו שם קיבל את שמו. במהלך השנים, הופץ הצ'ילי דרך ספינות הסוחר הספרדיות גם ליפן, הודו וכל המזרח הרחוק, והיום הוא נחשב מרכיב חיוני ברבים ממטבחי אסיה. קיימים כיום זני צ'ילי רבים שבוייתו, בינהם פלפל קאיין, ופלפל חלופניו. החריפות המשתנה בין סוגי פלפלים שונים נובעת מריכוז של מרכיב הנקרא קפסאיצין בכל פלפל (ובעיקר בגרעינים), ונמדדת על פי סולם מדידה גלובאלי בנקרא מדד סקוביל. פלפל הצ'ילי מופיע במטבח בצורות רבות, טרי, טחון באבקה, כממרח מרוכז או בפתיתי צ'ילי.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|