פלפל קאיין
|
|
שם לועזי : Cayenne Pepper
פלפל קאיין, הוא סוג של פלפל צ'ילי אדום חריף, המשמש כתבלין מוביל במטבח המקסיקני והאמריקאי. הוא נקרא על שם העיר קאיין, בירתה של פפאוה ניו גינאה, שם התגלה. לרוב, משתמשים בפלפל קאיין בצורת אבקה, שנטחנת מהפלפלים לאחר שיובשו (דוגמת פפריקה או פלפלת), ובבמטבחים רבים, הוא משמש כתחליף לפלפל שחור על אף שחריפותו גבוהה בהרבה במדד סקוביל (מדד החריפות) ועומדת בין 40,000 לבין 90,000.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|