|
קמח חומוס
|
|
שם לועזי : Gram flour
קמח חומוס הוא קמח העשוי מגרגירי חומוס קלויים וטחונים. הוא מכיל ריכוז גבוה מאוד של פחממות ופרוטאין אך נטול גלוטן. קמח החומוס, מקובל מאוד במתכונים הודים ונקרא שם צ'אנה דאל Chana Dal או Besan. עוד מטבחים המרבים לעשות בו שימוש הם המטבח הפאקיסטני והבנגאלי. כאשר מערבבים קמח חומוס עם כמות זהה של מים, הוא יכול להוות תחליף לביצה במתכונים טבעוניים. איך מכינים קמח חומוס: שוטפים את גרגירי החומוס היטב ומיבשים אותם. מפזרים את הגרגירים על תבנית מצופה בנייר אפייה, ואופים בחום של 150 מעלות, משך שעתיים עד שלוש שעות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את גרגירי החומוס, עד למחרת.
למחרת, טוחנים את הגרעינים לאבקה דקה.
שמות נוספים : Besan ,Chana Dal, צ'אנה דל
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|