רוטב דגים
|
|
שם לועזי : Fish Sauce
רוטב דגים הוא אחד מהרטבים הפופולרים בבישול האסיאתי, ומקובל ביותר במטבח התאילנדי הפיליפיני והויאטנמי. מקורו של הרוטב, לא ברור, אך הסברה היא כי מוצאו בסין, אם כי גם ברומא העתיקה נהגו להכין רוטב ממיצוי דגים שנקרא גרום (Garum). בתאילנד קוראים לרוטב הדגים "מאן פלה", ומרבים להשתמש בו במנות מוקפצות, תבשילים ומרקים. כפי שמצופה, הרוטב מורכב ממיצוי דגים טרים או מיובשים, או מפירות ים, שהושרו עם מלח ותססו בשמש משך מספר חודשים. טעמיו וריחו של הרוטב עזים (פישים) ומלוחים, והוא המרכיב המעניק למנות רבות מהמטבח האסיאתי את טעמן המיוחד. בישראל ניתן למצוא רוטב דגים בחנויות מיוחדות כמו "מזרח מערב", והמכולת הסינית, שם תוכלו לקנות גם גירסה כשרה של הרוטב (על בסיס טונה), וגם גרסאות המבוססות על פירות ים. רוטב הדגים נחשב בריא ומכיל ויטמינים C,B וברזל.
שמות נוספים : nam pla ,patís,aekjeot, Garum, Nuoc Mam
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|