רוטב הויסין
|
|
שם לועזי : Hoisin sauce
רוטב הויסין או הוייסין, הוא רוטב כהה ודליל שמקורו בסין. משמעות השם הויסין בסינית היא "רוטב פירות ים". הוא נקרא כך, על אף שאינו מכיל פירות ים, אך מסורתית, נהגו לתבל בו מנות מן הים. הוא מורכב לרוב מפולי סויה מותססים, חיטה, אורז, שום, חומץ, סוכר ומלח ופלפלי צ'ילי. רוטב ההויסין מקובל גם במטבח הויאטנאמי שם הוא מכונה "טוונג דאן" (רוטב שחור).
שמות נוספים : "טוונג דאן" (רוטב שחור)
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|