רוטב ווסטרשייר
|
|
שם לועזי : Worcestershire Sauce
רוטב תיבול אנגלי שהומצא בשנות השלושים של המאה הקודמת, ע"י שני כימאים מהעיר ווסטר במחוז ווסטרשייר שבאנגליה. הרוטב שהוכן במקור כהזמנה עבור לורד אנגלי, לא עמד בציפיות ולכן נשאר במרתפים, אך התגלה שוב לאחר כשנתיים של תסיסה. טעמו השתפר כל כך עם התסיסה, שהוא הפך לרוטב פופולרי המשביח עם השנים. רוטב הווסטרשייר, הפך מקובל במטבחים רבים והוא מורכב לרוב ממולסה, סירופ תירס, ג'ינג'יר חומץ, תמרינדי, ציפורן, שום, לימון, צ'ילי ואנשובי. כיום קיימים סוגים רבים של הרוטב ברחבי בעולם, והוא מכיל תמציות וחומרי טעם המדמים את המקור.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|