|
שייטל - כנף העוקץ
|
|
שם לועזי : Rump Steak
השייטל בוא נתח בקר הנקרא בעברית "כנף העוקץ" וצורתו העגולה הקנתה לו את הכינוי round steak או ראמפ סטייק באנגלית. הוא ממוקם צמוד לסינטה אך שייך לשרירי הגב של הפרה ולכן אינו רך במיוחד ללעיסה. מדובר בעוד אחד מהבשרים שיש להם עדנה לאחרונה ועוברים הסבה מבשר טחון או מבושל - לסטייק או שיפודים, אך חשוב מאוד להשרותו ולישנו היטב לפני הצלייה כדי לעדן את המרקם שלו. כמו נתח הקצבים, גם טעמו של הראמפ סטייק בשרי מאוד ועז, וכמוהו מומלץ לצלות במהירות על חום גבוה ולהשאיר אדום בפנים. (מידת הצלייה המקסימאלית היא מדיום, אחרת יהיה קשה ללעיסה). נקרא במעדניות נתח 13 מחלקי הפרה.
שמות נוספים : round steak או ראמפ סטייק
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|