שקשוקה
|
|
שם לועזי : Shakshouka
שקשוקה היא מנה שמקורה עוד בימי האימפריה האוטמנית, ופופולרית מאוד בכל צפון אפריקה. הבסיס למנה הוא ביצים שלוקות או מטוגנות, עגבניות, שום ושמן זית, ונוהגים להגישה עם לחם בצד. במטבחים שונים מוסיפים לשקשוקה, בצל, פלפלים, פפריקה, כורכום, כמון, צ'ילי ואפילו נקניקיות מרגז. יש המכינים אותה עם חלמונים שלמים ויש שמערבבים את החלמון בחלבון. השקשוקה נקשרת כיום למטבח טוניסאי, מרוקאי, תימני, אלג'יראי וישראלי. למטבח הישראלי היא הגיעה במקור מיהדות טוניסיה, אך יש גרסאות שונות שלה בקרב עדות יוצאי צפון אפריקה. מנת השקשוקה מזכירה מאוד את המנה הטורקית - מנמן (Menemen), ואת המנה הדרום אמריקאית, ביצים בחווה (Huevos rancheros).
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|