שרימפס
|
|
שם לועזי : Shrimps
השרימפס או בעברית חסילונים, שייכים למשפחת פרוקי הרגליים בממלכת הסרטנים. הם נחשבים זן אכיל של פירות ים, ולמרות גודלם הקטן יחסית, המצריך עבודה רבה בניקוי וקילוף השריון, הם משמשים כמרכיב עיקרי במטבחים רבים בעולם כולו. רוב מטבחי העמים המרבים להשתמש בשרימפס למאכל, שייכים למדינות שיש להם חוף ים כמו תאילנד, יפן,אמריקה הלטינית ומדינות הים התיכון. על אף שאינם כשרים על פי חוקי היהדות, השרימפס נחשבים בריאים למאכל שכן הם עשירים בסידן, חלבון ובכולסטרול "טוב" שאינו ניזון משומנים רווים ומוריד את ספירת הטריגליצרידים בדם. קיימים סוגי שרימפס שונים כמו ג'מבו שרימפס, שרימפס סקאמפי או פרונס - Prawns, שהם זנים גדולים יותר, לצד זנים קטנטנים שגודלם אינו עולה על גודל זרת, והם מקובלים בשימוש במזרח הרחוק.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|