תמרינדי
|
|
שם לועזי : Tamarind
התמרינדי הוא תבלין המופק מפרי עץ התמרינדוס. עץ טרופי ירוק עד, המתנשא לגובה של 20 מטר, מזכיר בצורתו תמר ומקורו ביערות אפריקה, סודאן ומדגסקר. תבלין התמרינדוס, היה ידוע מאוד בעולם העתיק, וקיימות עדויות על השימוש בו כבר במטבחי מצרים ויוון העתיקה. התבלין שהתפשט עוד בעת העתיקה מאפריקה להודו, הפך למרכיב כה מרכזי במטבח ההודי, עד כי הפרסים שנתקלו בו שם, טעו לחשוב כי מקורו בהודו וקראו לו "תמר-הודי", שם שהשתרש בכל העולם. את התבלין עצמו, נמצא בתוך תרמילים ארוכים שמכילים זרעים קטנים עטופים במשחה סמיכה. הוא פופולרי בעיקר במטבח ההודי האסיאתי והערבי, ואף במטבחי אמריקה הלטינית. הוא גם מהווה מרכיב חשוב ברוטב הווסטרשייר וברוטב ה- HP שמוצאם מאנגליה. התמרינדי נחשב בריא שכן הוא מכיל סידן וברזל, מסייע לכאבי גרון, וכמות הפקטין (ראה ערך פקטין) הגבוהה שהוא מכיל, הופכת אותו למשלשל טבעי.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|