|
אספטידה
|
|
שם לועזי : Asafoetida (Hing)
אספטידה או חלתית בעברית הוא תבלין נפוץ בהודו, המשמש גם לצרכי רפואה עממית ומופק מחתיכות שרף גושי או טחון של צמח הפרולה אספטידה. השימוש בשרף ההינג או אספטידה כתבלין וכצמח מרפא מקובל מאוד עוד מימי קדם גם בפקיסטן ואפגניסטן ובחלק ממטבחי צפון אפריקה. טעמיו העזים של התבלין מזכירים לחלק מהאנשים טעם שום או בצל מרוכז ויש המשוים את טעמו לזה של פטריות הכמהין השחורות. ההודים נוהגים להוסיף קומץ מהתבלין לתערובות תבלינים קלויות על מחבת שמתווספות לתבשילים שונים וכן משתמשים בו כתבלין לכבישה. הוא נחשב תבלין בטעם דומיננטי מאוד וקורט אחד ממנו יספיק על פי רוב לתיבול כל מנה, מעבר לכך הוא ישתלט על כל תבשיל ובמינון גבוה, יכול להיות גם רעיל. אם אתם מאחסנים אספטידה בארון התבלינים הקפידו על איחסון בשקית אטומה לחלוטין אחרת ריחו ידבק בכל שאר התבלינים בארון. ניתן להשיג את התבלין בחנויות לממכר תיבול אסיאתי או במעדניות.
שמות נוספים : שרף, הינג,חלתית
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|