נוגט
|
|
שם לועזי : Nougat
נוגט הוא סוג של ממתק שעשוי מתערובת של אגוזים (לרוב אגוזי לוז אך גם אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים),מקורמלים או קלויים עם סוכר או דבש, וטחונים דק. נוכל למצוא בשווקים ממתקי נוגט קשים על בסיס קרמל, או ממתקים רכים יותר של נוגט לבן על בסיס חלבון ביצה מוקצף (טורון). בנוסף, הנוגט פופולרי מאוד כקרם מתוק המכונה גם ממרח פרלינה, ומשמש למילוי שוקולדים, ציפוי וקישוט עוגות, ומאפים, או מריחה על לחם. קיימים בשוק סוגים שונים של קרם נוגט העשויים מאגוזי לוז או שקדים, או שילוב של שניהם, וניתן להשיגם עם או ללא סוכר. אבקת הנוגט היא אבקה טחונה מתערובת אגוזי לוז וקרמל ביחס שווה בתיבול וניל. בגלל שהיא מכילה פחות שומן מקרם הנוגט שאנו מכירים היא נשמרת זמן רב יותר במזווה או במקרר. ניתן למצוא קרם נוגט, ממרח פרלינה או אבקת נוגט, בחנויות קונדיטוריה מתמחות כמו כמו דרך האוכל, לגעת באוכל, פור שף, ספייסס, סו-שף, מר קייק וכד'.
שמות נוספים : נוּגָט, נוגאט, קרם נוגט, אבקת נוגט, פארלין, ממרח פרלינה, טורון, טורונה
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|